9,3
813 beoordelingen
Terug naar overzicht
Irene-Schouten-hero-dlrsts.jpg

Irene Schouten nieuwe ambassadeur van Toyota

Een echt multitalent

Meervoudig schaatskampioen Irene Schouten is de nieuwe ambassadeur van Toyota. De samenwerking maakt deel uit van de wereldwijde campagne ‘Start Your Impossible’ in aanloop naar de Olympische Spelen van Beijing in 2022. Toyota is wereldwijd partner van de Olympische en Paralympische Spelen. Samen met Irene Schouten willen we laten zien dat niets onmogelijk is.

Hoe het begon

Irene maakte als kind haar eerste schaatsslagen op natuurijs in West-Friesland. "Bij ons in de buurt hoorde het bij de opvoeding om te leren schaatsen. Niet alleen op natuurijs, maar ook binnen op de ijsbaan. Wij deden dit ook met het hele gezin. Op een gegeven moment gingen mijn zus en broer echt naar een schaatsclub en ik volgde kort daarna. Samen met mijn broer ben ik nog heel lang doorgegaan. Zo is het allemaal ontstaan!"

Irene_Schouten_SYI_2_555.jpg
Irene_Schouten_Veelzijdig_555.jpg
Veelzijdig en volhardend

Irene maakte haar doorbraak in het seizoen 2009/2010. Ze schaatste toen voor Noord-Holland/Utrecht en kwalificeerde zich voor het NK Afstanden 2010, waar ze op de 3000 meter als 18e eindigde. Daar is het niet bij gebleven.
Irene is zowel bij het marathonschaatsen als op de langebaan in haar element. In 2018 haalde ze op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang brons bij de massastart. Op dit onderdeel werd ze bovendien tweemaal wereldkampioen. Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi wint Irene maar liefst 2 keer goud. Ze is in topvorm en volop aan het voorbereiden op hopelijk een nieuwe medaille in Beijing.

Doelen voor het komende seizoen

"In Beijing wil ik natuurlijk zo goed mogelijk rijden, dit is mijn voornaamste doel voor het komende jaar. Na de spelen mag ik ook nog WK allround rijden en ik hoop daar ook het podium te halen. Ik heb daarnaast nog persoonlijke doelen voor het komende jaar. Van de zomer ga ik trouwen, dus ik hoop dat dat allemaal door kan gaan. Ook ga ik samen met mijn vriend een huis laten bouwen. Altijd spannend of dit allemaal goed verloopt!"

Irene-Schouten-veelzijdig-555.jpg
Irene_Schouten_SYI_3_555.jpg
Wat betekent Start Your Impossible voor jou?

"In 2021 wilde ik heel graag de wereldtitel halen op de mass start. Dit liep alleen niet helemaal volgens plan. Daar was ik heel boos en teleurgesteld over. Ik moest wel snel de knop omzetten, omdat ik de volgende dag de 5 km moest schaatsen. Dan is het echt een kwestie van niet blijven hangen in de negativiteit en focussen op de volgende afstand. Uiteindelijk heb ik goud gehaald op de 5 km. Daar ben ik trots op. Zo is alles mogelijk, met de juiste mindset."

Perfecte match als ambassadeur

"Op weg naar de Olympische Spelen focus ik me elke dag op vooruitgang. Uiteraard is het mijn droom om goud te halen, maar ondanks alle uitgestippelde routes is er nooit zekerheid in topsport. De ene keer moet het gas erop, een volgende keer moet er worden teruggeschakeld. Ontwikkelingen in de schaatssport en techniek staan nooit stil. Daar ligt een mooie overeenkomst met Toyota. Het ontwikkelen van nieuwe en duurzame technologieën."

Irene_Schouten_begon_555.jpg
Irene_Schouten_SYI_5_555.jpg
Toyota RAV4 Hybrid

Als ambassadeur rijdt Irene in een nieuwe Toyota RAV4 Hybrid. "In beweging komen om je dromen na te jagen is nog niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Het is de missie van Toyota om daar verandering in te brengen. Dit faciliteren ze voor mensen over de hele wereld. Mobiliteit voor iedereen! Mijn Toyota RAV4 Hybrid is daar een perfect voorbeeld van. Een heerlijke auto met een mooie uitstraling. Door mijn sport mag ik veel van de wereld zien, maar vanaf nu zijn ook de ritjes van huis naar de schaatsbaan en terug een groot plezier.”

Meer over Irene Schouten Start Your Impossible Inschrijven Toyota nieuwsbrief