9,3
813 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Prius-Full-Hybrid-exterieur-driekwart-linksvoor-hero-1140-380.jpg

Toyota een van duurzaamste ondernemingen

Een van weinige autofabrikanten in top 50

Toyota staat als een van de weinige autofabrikanten stevig in de wereldwijde top 50 van meest innovatieve ondernemingen. Als het gaat om duurzame groei en zorg voor het milieu staat het zelfs op de 21ste positie, zo blijkt uit onderzoek van het internationale consultancybureau BCG. Niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland werkt Toyota aan duurzaamheid, duurzame processen en duurzame producten, in het belang van de volgende generaties.

Duurzame producten

Toyota is trots op zijn inzet voor duurzaamheid en bescherming van het milieu door middel van innovatie. Toyota was het eerste automerk dat een in serie geproduceerde hybride, de Prius, op de markt bracht. En de Toyota Mirai was de eerste in serie geproduceerde sedan met een brandstofcel. Daarmee besparen de bestuurders brandstof en beperken ze emissies. Maar Toyota doet ook voortdurend onderzoek naar alternatieve brandstoffen uit duurzame bronnen. Het werkt samen met zijn partners ook aan schonere en efficiënte transportsystemen. Daarmee gaan ook Toyota’s partners mee in de innovaties voor duurzaamheid en zorg voor het milieu.

waterstof-elektrische-Toyota-Mirai-embleem.jpg
Waterstof-elektrische-Toyota-Mirai-exterieur-driekwart-rechtsvoor.jpg
Productiemethoden en grondstoffen

In het belang van het milieu richt Toyota zich ook op het gebruik van minder natuurlijke grondstoffen en energie en op hergebruik van materialen. Daarbij zorgt Toyota ervoor dat het wereldwijd én lokaal voldoet aan wet- en regelgeving omtrent de milieubelasting over de gehele levenscyclus van zijn auto’s – van design via ontwikkeling, productie en dagelijks gebruik tot aan de recycling. Want ook een Toyota komt uiteindelijk aan het einde van zijn leven. Daarom werkt Toyota in Nederland samen met ARN (Auto Recycling Nederland) en de aangesloten bedrijven. Zodat de materialen in de auto’s kunnen worden gerecycled en hergebruikt.

Toonaangevend adviesbureau

BCG (Boston Consulting Group) is een toonaangevend internationaal adviesbureau op het gebied van transformatie – het begeleidt complexe veranderingen ten behoeve van groei, innovatie en verduurzaming. Het doet onderzoek naar het functioneren van bedrijven en publiceert jaarlijks het onderzoek naar de meest innovatieve ondernemingen en de bijbehorende ranglijst.

Toyota-Prius-Full-Hybrid-exterieur-driekwart-rechtsachter-close-up-achterlicht-nacht.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief
Overig

Kijk hier voor meer informatie over hoe Toyota streeft naar duurzaamheid en zorgt voor het milieu.