9,3
813 beoordelingen
Terug naar overzicht
hero-Toyota-opnieuw-nummer-1-met-laagste-CO2-uitstoot-in-Europa-1600x900.jpg

Toyota heeft laagste CO2-uitstoot!

Uitzonderlijke milieuprestatie te danken aan hybride modellen

Sinds 2017 neemt de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe personenauto’s in Europa toe. Dat geldt echter niet voor Toyota! Het onafhankelijke onderzoeksbureau JATO Dynamics heeft berekend dat Toyota de laagste gemiddelde uitstoot van de twintig bestverkochte automerken in Europa heeft! Dit is vooral te danken aan ons uitgebreide aanbod aan zuinige hybride modellen.

Toyota realiseert grootste verbetering

Slechts vier van de twintig bestverkochte automerken in Europa hebben hun gemiddelde CO2-uitstoot in 2019 weten te verlagen ten opzichte van een jaar eerder. Toyota realiseert de grootste verbetering, namelijk 97,5 in plaats van 99,8 g/km in 2018. En dat terwijl de gemiddelde CO2-uitstoot van alle nieuw verkochte personenauto’s in Europa in 2019 juist toenam ten opzichte van een jaar eerder, namelijk van 120,5 naar 121,8 g/km.

Uitgebreid aanbod aan hybride modellen

De lage gemiddelde CO2-uitstoot van Toyota is volgens het onderzoeksbureau vooral te danken aan het uitgebreide aanbod aan hybride modellen. Die zijn in 2019 goed voor zestig procent van alle Toyota verkopen in Europa. “Toyota heeft een voorsprong op andere volumemerken zónder de inzet van honderd procent elektrische modellen”, aldus JATO Dynamics.

Tot 50 procent van de rijtijd elektrisch

Vanaf 2021 geldt in Europa een strengere norm voor een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 gram. Toyota is met zijn uitgebreide aanbod aan hybride modellen goed op weg om dit te realiseren. Dit aanbod bestaat uit onder meer de Toyota Yaris Hybrid, Corolla Hybrid en RAV4 Hybrid. Stuk voor stuk Toyota modellen die dankzij hun hybride aandrijflijn tot vijftig procent van de rijtijd elektrisch kunnen rijden. Zónder de accu zelf te hoeven opladen!

Chart-3-1140x420-new.jpg

Bron: Jato.com

Inschrijven Toyota nieuwsbrief