9,3
813 beoordelingen
Terug naar overzicht
01_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser

Toyota Land Cruiser: avonturier in hart en nieren

Kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Maak kennis met de volledig nieuwe Toyota Land Cruiser.

Als Toyota op 1 augustus 1951 de ‘Toyota BJ’ presenteert, wordt onbewust een iconisch model geboren dat onder de naam Land Cruiser de complete wereld verovert. Maak kennis met de nieuwe generatie Toyota Land Cruiser, een terreinauto die voortbouwt op de oorspronkelijke kwaliteiten van het origineel uit 1951: kracht en betrouwbaarheid bieden, ongeacht de locatie of situatie. Met een volledig nieuw platform, een eigentijds design en nog betere off-roadeigenschappen is de nieuwe Land Cruiser klaar voor het volgende avontuur.

Vertrouwen

De Toyota Land Cruiser heeft in dik 70 jaar een wereldwijde reputatie opgebouwd als transportmiddel waarop je kunt vertrouwen om je veilig naar je bestemming te brengen, onder de zwaarste omstandigheden. Dat was al zo bij de BJ in 1951. De BJ was het eerste voertuig dat met succes naar het zesde station op de hellingen van de berg Fuji wist te klimmen. Dat nieuws bleef niet onopgemerkt, net als de kwaliteiten van zijn opvolgers. Keer op keer voeren betrouwbaarheid, duurzaamheid en het vermogen om ruwe wegomstandigheden aan te kunnen de boventoon bij de Land Cruiser.

13_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
14_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
Een wereldhit

Het succes van de Toyota Land Cruiser heeft tot nu toe geresulteerd in 11,3 miljoen verkopen in meer dan 170 landen en regio’s. Daarmee is de Land Cruiser een van Toyota’s bestverkochte modellen. De nieuwe generatie Land Cruiser neemt alle kwaliteiten over van voorgaande generaties, maar dan nog beter. Een belangrijke rol is weggelegd voor het nieuwe GA-F platform. De robuuste body-on-frame constructie is behouden om de beste off-road prestaties garanderen. Dit nieuwe frame is 50% stijver en de stijfheid van de carrosserie en frame gecombineerd is liefst 30% hoger ten opzichte van de vorige generatie.

Prijslijst Land Cruiser Prijslijst Land Cruiser Van
10_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
Slimme technologieën

De nieuwe Land Cruiser heeft een aantal primeurs, zoals elektrische stuurbekrachtiging (EPS). Dit zorgt voor soepelere, directere besturing en gemakkelijkere manoeuvreerbaarheid. Daarnaast heeft het model een nieuwe ontkoppelbare SDM-stabilisatorstang (Stabiliser with Disconnection Mechanism) aan de voorzijde. Dit stelt de bestuurder in staat om de status van de stabilisatorstang te veranderen met een schakelaar op het dashboard. Ook Multi-Terrain Select en de Multi-Terrain Monitor profiteren van upgrades, zoals een HD-camera en -display zodat de bestuurder een duidelijk beeld van het gebied direct rondom en onder de auto heeft. Alle aanpassingen dragen bij aan een verbeterd reactievermogen, rijgedrag en rijcomfort.

16_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
11_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
Krachtige aandrijflijnen

De nieuwe Toyota Land Cruiser wordt in West-Europa verkrijgbaar met een 2,8-liter turbodieselmotor, ontworpen voor een goede balans tussen brandstofefficiëntie en prestaties. De dieselmotor heeft een vermogen van maximaal 150 kW (204 pk) en is gekoppeld aan een nieuwe achttraps Direct Shift automatische transmissie. Het geremde trekgewicht komt uit 3.500 kg. Interessant: begin 2025 volgt een geëlektrificeerde aandrijflijn, bestaande uit een krachtige en efficiënte dieselmotor en 48-Volt mild hybridetechnologie voor een lager brandstofverbruik.

Historisch verantwoorde twist

Van de zijkant bekeken toont het ontwerp een klassiek Land Cruiser-silhouet, met sterke horizontale lijnen. De totale lengte van de terreinauto bedraagt 4.920 mm, de breedte komt uit op 1.980 mm en de hoogte is 1.870 mm. De wielbasis meet 2.850 mm. Toch is het silhouet van de zijkant niet de enige historisch verantwoorde twist. Toyota heeft zich laten inspireren door vroegere Land Cruiser-generaties. Het resultaat is een stoer ‘terug naar zijn oorsprong’-design met een praktische vorm-volgt-functie benadering. Want een ding moet de Land Cruiser vooral zijn: praktisch.

15_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
07_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
06_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
Luxueus en praktisch interieur

Het interieur van de nieuwe Land Cruiser biedt keuze uit vijf of zeven zitplaatsen. Het design van het interieur roept de kracht en functionaliteit van een authentieke terreinwagen op. Kijk maar naar het horizontaal geplaatste instrumentenpaneel en schakelaars die zo zijn gevormd dat ze gemakkelijk te bedienen zijn, zelfs als je over uitdagend terrein rijdt. Als bestuurder geniet je van maximaal zicht rondom, onder meer gerealiseerd door een laaggeplaatste motorkap en grote glasoppervlakken. De nieuwe Land Cruiser beschikt ook over de nieuwste Toyota Safety Sense-systemen die de bestuurder verder ontlasten, zowel on- als off-road.

Toyota Land Cruiser First Edition

Wil je een van de eerste eigenaren zijn van de nieuwe Land Cruiser? In Europa komt Toyota tijdens de eerste voorverkoopperiode vanaf oktober 2023 met een speciaal First Edition-model, gelimiteerd op ongeveer 3.000 exemplaren. De Toyota Land Cruiser First Edition benadrukt het erfgoed van de Land Cruiser met speciale stylingkenmerken en een no-nonsense off-roadkarakter. Details zijn onder meer klassieke ronde koplampen – normaal heeft de Land Cruiser rechthoekige lichtunits – en twee speciale bi-tone lakafwerkingen voor het exterieur: Sand en Smoky Blue. De nieuwe Toyota Land Cruiser komt naar verwachting in het eerste halfjaar van 2024 naar Nederland.

02_Terug-naar-zijn-oorsprong-wereldpremiere-van-volledig-nieuwe-Toyota-Land-Cruiser
Inschrijven Toyota nieuwsbrief